Intrebari frecvente

Q: Câte produse pot să închiriez simultan?

 • Nu avem limita la numarul de produse oferit in chirie. .

Q: Care sunt perioadele minimă şi maximă pentru care pot inchiria obiectivele?

 • Perioada minima de inchiriere este de 1 zi (24h).
 • Perioada maxima de inchiriere este de 7 zile.

Q: Cu cat timp inainte trebuie sa trimit comanda pentru a fi sigur ca primesc obiectivul?

 • Comanda se face total automatizat pe site. Sistemul verifica automat disponibilitatea produsului la data și durata indicată de tine. Comanda poate fi plasată si cu mult timp înainte, de exemplu o luna, două sau trei. În asa fel te asiguri ca produsul va fi disponibil cînd va veni momentul. Desigur că pentru situații de urgență, vom face tot posibilul sa te ajutăm, însă nu putem garanta nimic.

Q: Pentru perioade de inchiriere mai lungi oferiti vreo reducere?

 • Comunitatea clientilor Obiective.md este divizata in 3 grupe: Membri | Membri GOLD | Memrbi Platinum. Fiecare grupa are avantajele si reducerile sale. Mai multa informatie despre grupe gasiti in compartimentul MEMBERSHIP. Alte reduceri se discuta direct cu clientul si se stabilesc in dependenta de statutul clientului (GOLD, PLATINUM, ..) si de perioada dorita de inchiriere.

Q: Solicitati depunerea unei sume de bani drept garantie?

 • De regulă nu, îmsă este posibil ca in anumite situatii sa solicitam depunerea unei garantii in bani, echivalenta cu 75% din valoarea de piata a echipamentelor inchiriate.

Q: As vrea sa verific echipamentul inainte de a-l prelua. Se poate?

 • Desigur. Oricum, noi verificam echipamentele inainte de a le inchiria. Dar, daca doresti sa-l verifici si tu, poti veni cu aparatul tau la locul stabilit pentru preluare sau sa ne rogi sa venim cu un aparat de fotografiat.

Q: L-am zgariat! Ce ma fac?

 • In primul rand, te sfatuim sa ai grija cum folosesti obiectivul pentru a evita situatiile neplacute. Adresandu-ne pasionatilor de fotografie, avem incredere ca vei sti sa protejezi obiectivul. 
  Pentru zgarieturi minore nu se intampla absolut nimic. Le consideram elemente de uzura fireasca la folosirea unui obiectiv.

Q: Am zgariat lentilele obiectivului! Ce ma fac?

 • Chiar daca zgarietura este minora, aceasta afecteaza in mod sigur calitatea fotografiilor efectuate cu acel obiectiv. In acest caz, vom duce obiectivul la service, iar tu vei plati reparatiile conform facturii emise de respectivul service. In plus, vei plati pretul standard de inchiriere pentru acel obiectiv pe toata durata de service, drept compensatie pentru faptul ca a fost scos din circuit pentru reparatii.

Q: Cu ce accesorii voi primi echipamentul?

 • Pe pagina fiecarui produs gasesti compartimentul "Setul Contine" in care se descrie detaliat accesoriile adaugatoare oferite la inchiriere. De regula, facem tot posibilul ca clientul sa obtina totul necesar pentru a putea folosi echipamentul fara restringeri.

Q: As vrea sa prelungesc perioada de inchiriere. Cum fac?

 • In primul rand, ne anunti telefonic sau prin e-mail, cu cel putin 24 de ore inainte de expirarea perioadei de inchiriere stabilite initial. Noi, verificam disponibilitatea produsului la perioada solicitată și în cazul unui răspuns afirmativ, vom semna un acord de prelungire a inchirierii. Forma acordului o poti vizualiza in compartimentul Contract si Documentatie pe site.

Q: As vrea sa vad contractul inainte de a face comanda. Se poate?

 • Desigur. Este pe site. Uite si un link aici.

Q: De ce mi se cer datele din BI / CI in e-mailul de comanda?

 • Acest lucru este necesar pentru confirmarea identitatii tale, precum si pentru completarea contractului, astfel incat la predarea obiectivului noi sa venim cu contractele deja intocmite si gata de semnat.

Q: Trebuie sa curat lentilele obiectivului inainte de a-l returna?

 • Nu. Chiar te incurajam sa n-o faci. Preferam s-o facem noi, cu ustensile profesionale, pentru a minimiza riscul zgarierii lentilelor.

 

Ne poți adresa orice altă întrebare prin e-mail, sau prin formularul disponibil pe pagina de Contacte.